PRZEJDŹ DO TREŚCI PRZEJDŹ DO NAWIGACJI

DYLETANCI

Kuchnia Dyletantów skupia się na wysokiej jakości produkcie. Chcemy interpretować, nie zmieniać.

sommeliers dyletanci
Rafał Hreczaniuk

Rafał Hreczaniuk

Rafał Hreczaniuk to jeden z najbardziej uznanych polskich kucharzy. Błyskotliwy i wielokrotnie wyróżniany (m.in. nominacja do tytułu „Szef Jutra” przez Gault & Millau Polska 2015) doświadczenie zdobywał w gwiazdkowych restauracjach - m.in. Chapter One w Dublinie (*Michelin) oraz L'Ecrivain (*Michelin) również w Dublinie. Odbył także staż w dwugwiazdkowej restauracji La Fermata w Mediolanie. W Polsce współpracował m.in. z Wojciechem Amaro (najpierw jako sous chef, potem head chef) w poznańskiej Le Palais du Jardin oraz w Tamce 43 - jednej z pierwszych fine diningowych restauracji w Polsce.

Zainteresowania Rafała skupiają się przede wszystkim na lekkiej interpretacji ryb i warzyw. Karta menu zmienia się wraz z rytmem natury, a składniki pochodzą od starannie wyselekcjonowanych, często lokalnych, producentów. Hreczaniuk wraz ze swoim sous chefem Arturem Ogrodzińskim kuchnię opierają na ekologicznych warzywach pochodzących z własnej farmy zlokalizowanej w Magnuszewie pod Warszawą. Jej inicjatorem i opiekunem jest Artur.

Jasiek Winiarski

Artur Ogrodziński

Młody i najzdolniejszy z uczniów Rafała Hreczaniuka, w jego zespole od wielu lat. Współtworzył Dyletantów, gdzie od początku pełni rolę sous chefa.

Wychowany w Woli Magnuszewskiej w rodzinie wybitnych hodowców koni (wnuk Stefana Ogrodzińskiego), dorastał w szczególnym poszanowaniu natury. Od wielu lat w rodzinnych stronach uprawia warzywa, które trafiają prosto do kuchni Dyletantów. Artur słynie również ze swoich charcuterie - przygotowywanych i sezonowanych w tradycyjnym włoskim stylu, za których produkcję odpowiada od A do Z.